Obstetriske beregninger

Butterfly-pakkerne for obstetriske beregninger hjælper uddannede brugere med at beregne gestionsalder og fostervandsindeks fra anatomiske målinger.

Sådan bruges pakkerne for obstetriske beregninger:

1. Vælg enten forudindstillingen OB1/GYN eller OB2/3 på scanningsskærmen.
  2. Vælg knappen Handlinger i nederste højre hjørne af skærmen.
  3. Pakkerne for kronrumpelængde og gennemsnitlig sac-diameter være tilgængelige under overskriften "beregninger" i forudindstillingen OB 1/GYN. Pakkerne for fostervandsindeks og føtale biometriske vil være tilgængelige i forudindstillingen OB 2/3. Vælg den indstilling, du ønsker at bruge.
  4. Enhver billeddannelsestilstand bortset fra M-tilstand kan anvendes til disse beregninger. Når området af interesse er synligt, skal du trykke på knappen Frys.
  5. Tryk på måleikonet nederst på skærmen. Nye måleværktøjer svarende til tilgængelige input til beregningspakken vil være tilgængelige.
  6. Vælg den ønskede måling, så vises pincetter (lineær eller elliptisk) på scanningsskærmen.
    • I den pakken for føtal biometri er tilgængelige målinger biparietal diameter (BPD), hovedomkreds (HO), bughuleomkreds (BO) og femurlængde (FL).
    • I pakken for fostervandsindeks er tilgængelige målinger Q1, Q2, Q3 og Q4.
    • I pakken Kronrumpelængde er de tilgængelige målinger CRL1, CRL2 og CRL3.
    • I pakken med gennemsnitlig sac-diameter er de tilgængelige målinger GSD1, GSD2 og GSD3.
  7. Juster pincetter efter behov. Når pincetter justeres, justeres målemærkningen for at vise input og, hvis relevant, gestionsalderen (GA).
  8. Når du er tilfreds med pincettens placering, skal du trykke på bekræftelsesknappen for at tilføje målingen til rapporten og tage et billede.
  9. En måling kan slettes, inden du bekræfter eller fryser ved at vælge “x” ved siden af måleetiketten eller papirkurvikonet i rapporten.
  10. Der kan kun tilføjes en af hver input. Hvis du vil redigere et input, skal du slette det fra rapporten og tage mål igen.
  11. I en hvilken som helst beregningspakke er en beregningsrapport tilgængelig, når scanningsskærmen er frosset.
    • I pakken for føtal biometri indeholder rapporten følgende:
      • GUA: gennemsnitlig ultralydsalder ifølge Hadlock-ligningerne
      • Hadlock - END: Estimeret nedkomstdato i henhold til Hadlock-ligningerne
      • Hadlock - EFV: estimeret fostervægt i henhold til Hadlock-ligningerne
      • Måleinput med tilsvarende gestionsalder (GA)
      • Rapporterede patientoplysninger
    • I pakken for fostervandsindeks indeholder rapporten:
      • FVI: Fostervandsindeks
      • Input for målinger
      • Rapporteret patientoplysninger
    • I pakken Kronrumpelængde indeholder rapporten:
      • Gestationsalder
      • Input for målinger
      • Rapporterede patientoplysninger
    • I pakken med gennemsnitlig sac-diameter indeholder rapporten:
      • Svangerskabsalder i henhold til beregningerne af den gennemsnitlige sac-diameter
      • Anslået fødselsdato i henhold til beregningerne for den gennemsnitlige sac-diameter
      • Bemærk: Stol ikke udelukkende på den gennemsnitlige sac-diameter til at beregne fødselsdato.
  12. Du forlader den obstetriske beregningspakke, når du uploader din undersøgelse. For at afslutte en obstetrisk beregningspakke, inden du uploader en undersøgelse, skal du vælge X i bunden af din skærm eller vælge menuen Handlinger og derefter afslutte ved at vælge X nedenunder. Du bliver bedt om at bekræfte eksportering eller sletning af optagne målinger, hvis du forlader via menuen Handlinger eller nederst på skærmen.
  13. Når den specificerede beregningspakke er eksporteret, vil output være tilgængeligt i undersøgelsens notefelt. Dette kan hentes og redigeres i undersøgelsesspolen inden upload. Efter upload af undersøgelsen er noter tilgængelige på arkivskærmen og i desktop-clouden.

Bemærk: Når en beregningspakke er afsluttet, kan inputs muligvis ikke redigeres. To beregningspakker må ikke anvendes på samme tid; for at køre en anden beregning skal du udfylde den første beregningspakke, afslutte og derefter vælge den anden beregningspakke.