Brug af spektral Pulsed Wave Doppler

Bemærk: Pulsed Doppler er tilgængelig for kunder i USA i indstillingen Vaskulær: Tilgå forudindstilling på iOS-enheder, der kører den nyeste version af Butterfly iQ-appen.

Spektral Pulsed Wave Doppler er en kvantitativ tilstand, der grafisk viser hastighedsmålinger for blodstrømning over tid. Når du bruger Pulsed Doppler, kan du:

• Se og justere positionen af prøvevolumen ved at holde og trække i porten.
  • Se og juster vinkelkorrektionen ved at holde og trække i den hvide pincetprik.
  • Skift mellem live Pulsed Doppler-tilstand og live B-tilstand ved at trykke på knappen Start spektrum/Opdater B-tilstand.
  • Juster forstærkningen af det spektrale spor ved at trække fingeren til venstre og højre på sporet, mens sporet er live.
  • Juster skalaen for at optimere for højt eller lavt flow ved at trykke på styrefunktionen Lov Flow/HighLow (Høj/lav) midterst på skærmen. Bemærk, at styrefunktionen definerer din aktuelle tilstand.
  • Juster rullehastigheden for Spectral Doppler-sporet ved at berøre kontrolfunktionen Slow Scroll/Fast Scroll midterst på skærmen. Bemærk, at styrefunktionen definerer din aktuelle tilstand.

For at justere forstærkning og dybde i referencebillede i B-tilstand skal du forlade Pulsed Doppler-tilstand og optimere billedet i B-tilstand, Color Doppler-tilstand eller Power Doppler-tilstand.

For at bruge Spektral Pulsed Wave Doppler:

1. Vælg Vaskulær: Tilgå forudindstilling.
  2. Vælg knappen Handlinger nederst til højre på skærmen. Vælg Pulsed Doppler.
  3. Hold og træk prøvevolumens port (det firkantede område i midten af pilen) til det ønskede sted inden for det pågældende kar.
  4. Når pilen er placeret, skal du justere pilens retning, så den går langs strømningsretningen. Hvis strømmen i karret er kranial, skal du pege pilen mod kraniet. Hvis strømmen i karet er caudal, skal du pege pilen mod den nederste del af kroppen.
    • Forsigtig: Strømningsretningen vises i forhold til pilens retning. Forkert justering af pilen kan føre til fejlagtig fortolkning af strømningsretningen. Kontroller omhyggeligt, at pilen er på linje med den forventede retning af blodstrømningen.
    • Bemærk: Strømning i pilens retning vises altid over basislinjen. Strømning i pilens retning vises altid neden under basislinjen.
  5. Tryk på “Start spektrum” for at begynde det spektrale spor.
  6. Hvis du ikke ser noget spor, skal du justere placeringen af prøvevolumen. For at justere placeringen af prøvevolumen:
    • Hold pilen nede, hvilket automatisk sætter spektret på pause og genstarter referencebilledet for B-tilstand.
    • Tryk på knappen 'Opdater B-tilstand' for manuelt at sætte spektret på pause og genstarte B-tilstand.
  7. For at justere rullehastigheden for sporet, skal du trykke på knappen "Rul hurtigt/rul langsomt".
  8. For at justere hastighedsskalaen skal du trykke på knappen Lavt flow/Højt flow eller trække i basislinjen.
  9. For at tilføje kommentarer skal du fryse billedet og trykke på knappen for kommentarer.
  10. For at tilføje målinger skal du fryse billedet og vælge lineære målinger.
    • Bemærk: Anmærkninger og målinger kan kun føjes til området for det spektrale spor.
  11. Hastighedsmålinger vises i cm/s som Peak Systolic Velocity (PSV), den absolutte værdi af den vertikale afstand fra basislinjens første pincetprik og End Diastolic Velocity (EDV), den absolutte værdi af den lodrette afstand fra basislinjen af den anden pincetprik.
  12. Forskellen i tid mellem venstre og højre ende af målestokken vises som tid (t) i sekunder.
  13. For at gemme et Pulsed Doppler-billede skal du fryse billedet og derefter trykke på optageknappen.