Beregn volumen manuelt

Pakken til manuel volumenberegning kan bruges til at generere en volumenmåling for bækkenstrukturer (f.eks. blære, prostata) ved hjælp af prolate ellipsoid-metoden.*

Sådan beregnes volumen manuelt for bækkenstrukturer:

1. Vælg forudindstillingen Blære fra scanningsskærmen.
  2. Vælg knappen Handlinger i nederste højre hjørne af skærmen.
  3. Vælg manuel volumen under overskriften "Beregninger".
  4. Når du har frosset en passende visning, skal du vælge måleikonet nederst på skærmen.
  5. Du har mulighed for at vælge D1, D2 eller D3. Der kan kun tilføjes en måling ad gangen.
  6. Justér målemarkøren efter behov, og vælg derefter "Bekræft", når du er tilfreds med placeringen. Når du har bekræftet, bliver der automatisk taget et billede, og målingen føjes til afsnittet Noter i din nuværende undersøgelse.
    • Hvis du ønsker at slette en måling, skal du vælge etiketten og vælge X.
    • Hvis du vil redigere en måling, skal du slette den fra rapporten og tilføje den igen ved at følge ovenstående trin.
  7. Når du har tilføjet alle tre målinger, vises en estimeret volumen nederst på skærmen.
  8. Du forlader beregningspakken for volumen, når undersøgelsen overføres. Hvis du vil afslutte beregningspakken, før du overfører en undersøgelse, skal du vælge X ved siden af "Manuel volumen" nederst på scanningsskærmen. Du bliver bedt om at bekræfte eksport eller sletning af optagne målinger, hvis du forlader, før du overfører din undersøgelse.
    1. Når den specificerede beregningspakke er eksporteret, vil output være tilgængeligt i undersøgelsens notefelt. Dette kan hentes og redigeres på undersøgelsesskærmen, inden undersøgelsen overføres.

Bemærk: Når en beregningspakke for volumen er afsluttet, kan inputs muligvis ikke redigeres.

*Prolate ellipsoide-metoden bruger ligningen 0,52 x D1 x D2 x D3 til at beregne volumen.