Brug af Needle Viz-værktøjet

Needle Viz (i plan) er et værktøj, der overlejrer et B-modusbillede, der er optimeret til at visualisere nåle indsat i en 30-45 graders vinkel oven på den normale B-modus. Der vises et interesseområde, hvor nålen kan visualiseres, med en trapez, og placeringen af interesseområdet (ROI) kan justeres ved hjælp af vend-knappen.

For brugere af Pro, Pro Team og Enterprise iQ og iQ+ er Needle Viz (i plan) tilgængelig i muskuloskeletalt, BVA-blødt væv, nerve og vaskulær: Gå til forudindstillinger. For brugere af Pro og Pro Team iQ+ Vet er Needle Viz (i plan) tilgængelig i følgende forudindstillinger: blære, muskuloskeletal, muskuloskeletal heste, små organer og vaskulære forudindstillinger.

Når du bruger Needle Viz-værktøjet (i plan), kan du:

• Juster nålens tilgangsretning og vinkel
  • Juster scanningsdybde
  • Tilpas nåleforstærkning
  • Aktiver biplan-billeddannelse (kun iQ+)

Brug af Needle Viz-værktøjet:

1. På scanningsskærmen skal du vælge den forudindstilling, som du vil bruge Needle Viz i.
  2. Vælg knappen Handlinger i nederste højre hjørne af skærmen.
  3. Vælg Needle Viz under overskriften "Værktøjer" (i plan).
  4. Vælg "Fra venstre" eller "Fra højre" nederst på skærmen for at angive nålens tilgangsretning.
  5. Vælg 40°, 30° eller 20° nederst på skærmen for at justere vinklen efter nålens tilgangsvinkel.
  6. Stryg til højre eller venstre på skærmen for at justere nålens forstærkning. Hvis du vil justere billedets forstærkning, skal du afslutte Needle Viz, justere til den ønskede forstærkning og derefter genaktivere Needle Viz.

7. Hvis du samtidig vil bruge biplan-billeddannelse, skal du aktivere biplan i handlingsmenuen. Referenceplanet viser det interesseområde, inden for hvilket en nål i plan vil blive fremhævet. Hvis nålen krydser den ortogonale planindikator, vil visningen af nålens position udenfor planet blive projiceret på det ortogonale plan. Hvis du ønsker at justere placeringen af interesseområdet, skal du trykke på vend-knappen.

Bemærk: Når du bruger Needle Viz (i plan) sammen med biplan-billeddannelse for iQ+, fremhæves nålens position kun på det vinkelrette plan, hvis nålen er synlig i plan på referenceplanet og derfor på midterlinjen af det vinkelrette plan. Nålen vil være synlig på det vinkelrette plan, men udseendet forbedres ikke, hvis nålen ikke er synlig i referenceplanet.