Simpsonin ejektiofraktion laskeminen

Huomaa: Tämä toiminto on tällä hetkellä käytettävissä vain Euroopassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Se ei ole saatavilla iQ Vet -sovellukseen.

Simpsonin ejektiofraktio -työkalulla voidaan arvioida vasemman kammion ejektiofraktio (EF) apikaalisesta nelikammiokuvasta sydäntutkimuksien kaappaamisen aikana. Butterfly iQ laskee ejektiofraktion Simpsonin yksitasoista menetelmää käyttäen.

Automaattisen ejektiofraktiotyökalun käyttö:

1. Valitse esiasetukseksi Sydän.
  2. Valitse näytön alalaidasta Toiminnot.
  3. Valitse työkaluista Simpsonin ejektiofraktio.
  4. Taltioi apikaalinen nelikammiokuva -näyttö avautuu, ja näytön alaosassa näkyy Koulutusnäkymän opastus. Tämä ohje käyttää asteikkoa punaisesta vihreään, jossa vihreä osoittaa erittäin hyvälaatuista kuvaa.
  5. Valitse Laske. 3 sekunnin leike taltioidaan automaattisesti.
  6. Jos automaattinen ejektiofraktiotyökalu pystyy laskemaan ejektiofraktion, automaattisen ejektiofraktion tulosnäyttö näytetään ja laskettu ejektiofraktio on merkitty automaattisesti laskettuna Simpsonin mittauksena. Voit joko tallentaa tämän automaattisen tuloksen, muokata tulosta ja tehdä uuden laskennan tai poistaa tuloksen ja filmileikkeen.
  7. Sinut ohjataan muokkausnäytölle, jos työkalu ei pysty laskemaan ejektiofraktiota tai jos haluat muokata tulosta. Muokkausnäytöllä voit säätää loppudiastolea.
    • Selaa näytön alalaidan kuvakehyksiä löytääksesi oikean loppudiastolen.
    • Kammion pinnan mittaamiseen käytetyn ääriviivan yleistä sijaintia siirretään painamalla ja vetämällä valkoista ankkurointipistettä . Ankkurointipiste vapautetaan, kun ääriviiva on asianmukaisessa sijaintikohdassa.
    • Kammion pinnan mittaamiseen käytetyn ääriviivan sivujen sijaintia muutetaan painamalla ja vetämällä sinistä ympyrää, joka osoittaa ääriviivaa ympäröiviä säätöpisteitä . Ankkurointipiste vapautetaan, kun ääriviiva on asianmukaisessa sijaintikohdassa.
    • Ääriviivan kärjen sijaintia muutetaan painamalla ja vetämällä ääriviivan yläosassa olevaa apikaalista säätöpalkkia . Apikaalinen säätöpalkki vapautetaan, kun ääriviiva on asianmukaisessa sijaintikohdassa.
    • Tehtyäsi muokkaukset valmiiksi valitse Päivitä loppudiastole.
  8. Tee sama loppusystolelle ja valitse Päivitä loppusystole, kun olet valmis. Ejektiofraktion tulosnäyttö näytetään ja laskettu ejektiofraktio on merkitty manuaalisen Simpsonin menetelmän mittauksena.
  9. Jos tallennat mittaustulokset valitsemalla Tallenna, kaapattu 3 sekunnin filmileike ja arvioitu ejektiofraktio sekä siihen liittyvät loppudiastolen ja loppusystolen vasemman kammion ääriviivat tallennetaan kuvakelalle. Huomaa, että valitsemalla Poista sekä ejektiofraktion tulos että tuloksen laskemiseen käytetty 3 sekunnin filmileike poistetaan.