Obstetriset mittaukset

Butterfly iQ:n obstetriset laskentapaketit auttavat koulutettuja käyttäjiä laskemaan raskauden keston ja mittaamaan lapsiveden määrän (AFI) anatomisia mittauksia tekemällä.

Obstetristen laskentapakettien käyttäminen:

1. Valitse skannausnäytöllä esiasetukseksi Synnytys.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Toiminnot.
  3. "Laskelmat"-otsikon alla on painikkeet, joilla pääset käyttämään paketteja Lapsiveden määrä (AFI) ja Sikiön biometriset tiedot. Valitse, kumpaa haluat käyttää.
  4. Laskelmissa voidaan käyttää mitä tahansa tilaa paitsi M-tilaa. Napauta pysäytyspainiketta, kun kohdealue on näkyvissä.
  5. Napauta näytön alalaidassa mittauskuvaketta. Voit käyttää mittaustyökaluja, jotka vastaavat laskentapaketissa käytettävissä olevia syöttötietoja.
  6. Valitse haluamasi mitat, niin mittamerkit (lineaarinen tai elliptinen) näkyvät skannausnäytöllä.
    • Sikiön biometriset tiedot -paketissa käytettävissä olevat mittaukset ovat sikiön pään koko (BPD), pään ympärysmitta (HC), vatsan ympärysmitta (AC) ja reisiluun pituus (FL).
    • Lapsiveden määrä (AFI) -paketissa käytettävät mitat ovat Q1, Q2, Q3 ja Q4.
  7. Säädä mittamerkkejä tarpeen mukaan. Mittamerkkejä säädettäessä mittaustuloksen tarra muuttuu niin, että siinä näkyy syöttötiedot ja tarvittaessa raskauden kesto (GA).
  8. Napauta vahvistuspainiketta, kun mittamerkit ovat oikeilla kohdilla. Tämä lisää mittaustulokset raporttiin ja kaappaa kuvan.
  9. Mittaustulos voidaan poistaa ennen vahvistamista tai pysäytyksen poistoa valitsemalla "x" mittaustuloksen tarran vierestä tai roskakori-kuvake raportissa.
  10. Jokaista syöttötietoa voidaan lisätä vain yksi. Muokkaa syöttötietoa poistamalla se raportista ja tee uusi mittaus.
  11. Laskentapaketeissa laskentaraportti on saatavilla, kun skannausnäyttö on pysäytetty.
    • Sikiön biometriset tiedot -paketissa raportti sisältää:
      • AUA: sikiön ikä Haclockin kaavaa käyttäen
      • Hadlock – EDD: arvioitu laskettu aika Hadlockin kaavaa käyttäen
      • Hadlock – EFW: arvioitu sikiön paino Hadlockin kaavaa käyttäen
      • Mittaussyötteet ja vastaavat raskauden kestot (GA)
      • Potilaan ilmoittamat päivämäärät
    • Lapsiveden määrä (AFI) -paketissa raportti sisältää:
      • AFI: lapsiveden määrä
      • Mittaussyötteet
      • Potilaan ilmoittamat päivämäärät
  12. Poistut obstetrisesta laskentapaketista, kun lataat tutkimuksen. Jos haluat poistua obstetrisesta laskentapaketista ennen kuin lataat tukimusta, valitse näytön alalaidassa oleva X-painiketta tai valitse Toiminnot-valikko ja poistu valitsemalla X. Sinua pyydetään vahvistamaan kaapattujen mittaustulosten vienti tai poistaminen, jos poistut Toiminnot-valikon kautta tai painamalla X-painiketta näytön alalaidassa.
  13. Kun valittu laskentapaketti on viety, sen tulokset ovat saatavilla tutkimuksen huomautukset-kentässä. Tätä voidaan muokata tutkimuskelassa ennen lataamista. Lataamisen jälkeen huomautukset ovat luettavissa arkisto-näytöllä ja pilvipalvelussa.

Huomio: Syöttötietoja ei voi muokata sen jälkeen, kun olet poistunut laskentapaketista. Kahta laskentapakettia ei voida käyttää yhtä aikaa. Tee toinen mittaus tekemällä ensimmäinen mittaus valmiiksi, sulje paketti ja valitse sitten toinen laskentapaketti.