Tilavuuden manuaalinen laskenta

Manuaalista tilavuuden laskentapakettia käyttämällä voidaan tehdä lantion rakenteen tilavuuslaskelmia (esim. rakko, eturauhanen) käyttämällä pitkänomaisen ellipsoidin metodia.*

Lantion rakenteen tilavuuden manuaalinen laskenta:

1. Valitse skannausnäytöllä esiasetukseksi Virtsarakko.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Toiminnot.
  3. Valitse Manuaalinen tilavuus "Laskennat"-otsikon alta.
  4. Valitse näytön alalaidasta mittauskuvake, kun olet pysäyttänyt sopivan näkymän.
  5. Valittavissa ovat D1, D2 ja D3. Kerralla voidaan lisätä vain yksi mittaus.
  6. Säädä mittamerkkejä tarpeen mukaan ja valitse "Vahvista", kun olet tyytyväinen mittamerkkien kohtiin. Vahvistuksen jälkeen kuva kaapataan automaattisesti ja mittaus lisätään avoinna olevan tutkimuksen huomautuksiin.
    • Poista mittaustulos valitsemalla tunniste ja painamalla X.
    • Muokkaa mittaustulosta poistamalla se raportista ja lisäämällä uusi mittaustulos yllä olevia ohjeita noudattaen.
  7. Kun olet tehnyt kaikki kolme mittausta, näytön alareunaan ilmestyy arvioitu tilavuus.
  8. Poistut tilavuuden laskentapaketista, kun tutkimus on ladattu. Jos haluat poistua laskentapaketista ennen tutkimuksen lataamista, valitse näytön alalaidasta "Manuaalinen tilavuus" -kohdan vieressä oleva X-painike. Sinua pyydetään vahvistamaan tallennettujen mittaustulosten vienti tai poistaminen, jos poistut tilasta ennen tutkimuksen lataamista.
    1. Kun tilavuuden laskentapaketti on viety, sen tulokset ovat saatavilla tutkimuksen huomautukset-kentässä. Tätä voidaan muokata tutkimusnäytössä ennen tutkimuksen lataamista.

Huomio: Syöttötietoja ei voi muokata sen jälkeen, kun olet poistunut tilavuuden laskentapaketista.

Pitkänomainen ellipsoidi -metodi käyttää tilavuuden laskemiseen yhtälöä 0,52 x D1 x D2 x D3.