Ta bilder og videoer

Når du tar et bilde eller tar opp et videoklipp, lagres bildet eller klippet automatisk i Kamerarull.

Ta bilder

Når du starter en undersøkelse, kan du umiddelbart begynne å bruke proben for direkteskanning. Butterfly-medlemmer kan også ta opp og lagre bilder i Cloud.

Slik tar du et bilde:

1. Trykk på snøfnuggikonet for å fryse bildet.
  2. Trykk på kameraikonet for å ta bildet.
  3. Trykk på snøfnuggikonet på nytt for å gå tilbake til direkteavbildning.

Ta opp et klipp

Bruk opptaksfunksjonen for å ta opp og lagre et klipp av undersøkelsen. Opptaket varer som standard i 60 sekunder hvis du ikke stopper opptaket manuelt.

Slik tar du opp et klipp:

1. Trykk på videokameraikonet for å begynne å ta opp et opptak.
  2. Når opptaket er ferdig, trykker du på den røde firkanten for å avslutte opptaket.

Bruke kamerarullen

Kamerarullen lagrer alle bilder og klipp som er tatt. Du kan vise bildene og klippene i undersøkelsen, lagre undersøkelsen i et arkiv, lagre bilder til senere og slette bilde- og klippserier fra undersøkelsen.

Slik bruker du Kamerarull:

1. Trykk på nummerboksen med blå kant. Nummeret bør vise antallet opptak du har tatt.
  2. Avhengig av hvilken enhet du bruker, kan det hende at du må rulle ned for å se kamerarullen nederst på skjermen.
  3. Når du er i kamerarullen, kan du:
    • Vis bildene og klippene.
      1. Klikk på et opptak for å vise det. Sveip til venstre for å vise forrige og neste element i rullen.
    • Slette elementer fra kamerarullen.
      1. Klikk på «Rediger» øverst i kamerarullen, ved siden av «antall opptak».
      2. Klikk på «Velg alle» for å slette all elementer eller trykk på «Velg» på hvert opptak du vil slette.
      3. Klikk på «Slett» nederst på skjermen
      4. Systemet ber deg bekrefte slettingen.
    • Lagre bilder til senere
      1. Hvis du har tatt bilder som må deles opp i flere undersøkelser, kan du lagre dem til senere. Disse opptakene vil være i den neste undersøkelsen din når du har lastet opp den nåværende undersøkelsen.
      2. Klikk på «Rediger» øverst i kamerarullen, ved siden av «antall opptak».
      3. Trykk på «Velg» på hvert opptak du vil lagre til senere.
      4. Velg «Lagre til senere» nederst på skjermen
      5. Systemet ber deg om å bekrefte handlingen.
    • Lagre undersøkelsen i et arkiv.

Angi en tidsbegrensning for videoopptak

Du kan angi en maksimal tid for videoene som tas opp med Butterfly iQ-appen. Slik gjør du dette:

1. Forsikre deg om at Butterfly iQ-appen er oppdatert til nyeste versjon i appen eller i Google Play Butikk.
  2. Koble Butterfly til mobilenheten.
  3. Gå til skanneskjermen.
  4. Hold nede («langt trykk») videokamera-ikonet i et par sekunder.
  5. Angi ønsket maks. videolengde.

For mer fleksibilitet og brukervennlighet, kan du kombinere bruken av denne funksjonen med bruken av Ta opp bilder med Butterflyprobens knapp-funksjonen. Velg Start/stopp video som ønsket atferd når du aktiverer funksjonen, og velg Maks. videolengde. Du kan da ta opp en hel video med ønsket lengde ved å bare trykke én gang på probeknappen.

Du kan fjerne denne innstillingen ved å endre Maks. videolengde til 60 sekunder, som er den maksimale videolengden.