Bruke farge- eller intensitetsdoppler

Bruk fargedoppler for å visualisere blodstrøm (gjennomsnittlig hastighet og retning) overlagt på et B-modus-bilde. Bruk intensitetsdoppler for å visualisere amplituden til blodstrømsenergien (ikke hastighet eller retning) overlagt på et B-modusbilde.

I fargedoppler vises et interesseområde (ROI) på avbildningsskjermen som representerer gjennomsnittlig strømningshastighet og -retning. Fargeskalaen vises til høyre for bildet.

I intensitetsdoppler vises amplitudeenergien til strømningen i ROI-et ved bruk av et intensitetskart med røde nyanser. Dette fargekartet vises til høyre for bildet.

Tilgang til farge- eller intensitetsdoppler:

1. Velg den ønskede forhåndsinnstillingen og identifiser interesseområdet ditt.
  2. Velg Handlinger nederst på avbildningsskjermen.
  3. Velg Farge- eller Intensitetsdoppler under moduser.

Justere interesseområdet:

Hvis du vil endre størrelsen på ROI, velger du ikonet på kanten av ROI. Dra ikonet for å justere størrelsen og styringen til ROI. Hvis du vil flytte på ROI, velger du området på innsiden av ROI og drar det til en ny posisjon.

Merk at du kan zoome inn på ROI. Mens du justerer zoomen, vises et miniatyrbilde av bildet øverst til høyre på skjermen med en gul ROI-rute. ROI-et oppdateres mens du panorerer det zoomede bildet, slik at du orienteres til det zoomede bildet.

Hos både Fargedoppler og Intensitetsdoppler kan du justere Fargeforsterkning ved å sveipe til venstre og til høyre. Velg Høy eller Lav for å justere fargestrømstatusen i Fargedoppler, eller til å justere hastighetsskalaen for Intensitetsdoppler.