Beregne Simpsons ejeksjonsfraksjon

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i USA og Canada. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig for iQ+ Vet.

Simpsons ejeksjonsfraksjon-verktøyet lar deg beregne venstre ventrikkels ejeksjonsfraksjoner (EF) når du tar opp hjerteundersøkelser fra en apikal firekammersvisning av hjertet. Butterfly bruker Simpsons monoplanmetode for å beregne EF.

Slik bruker du det automatiske EF-verktøyet:

1. Velg en forhåndsinnstilling for hjerte.
  2. Trykk på Handlingsknappen nederst på skjermen.
  3. Velg Simpsons EF under verktøy.
  4. Skjermbildet Ta opp en apikal firekammersvisning vises med en Veiledning for utdanningsvisning nederst på skjermen. Veiledningen bruker en skala fra rødt til grønt , der grønt indikerer et bilde av høy kvalitet.
  5. Velg Beregn. Et 3-sekunders klipp tas automatisk.
  6. Skjermbildet med resultatet for automatisk ejeksjonsfraksjon vises hvis det automatiske EF-verktøyet kan beregne en ejeksjonsfraksjon, og den beregnede ejeksjonsfraksjonen er merket som en automatisk beregnet Simpsons-måling. Du har mulighet til å enten lagre dette automatiske resultatet, redigere og beregne resultatet på nytt og å slette resultatet og videoen.
  7. Hvis verktøyet ikke kan kalkulere en ejeksjonsfraksjon eller du velger å redigere resultatet, sendes du til skjermbildet Rediger. Der kan du justere endediastole (ED).
  • Bla gjennom rammene nederst på skjermen til du finner riktig ramme for ED.
  • Trykk og dra det hvite ankerpunktet for å flytte hele posisjonen til konturen som brukes til å måle den ventrikulære overflaten. Slipp ankerpunktet når konturen er i riktig posisjon.
  • Trykk og dra den blå sirkelen som indikerer justeringspunkter rundt konturen for å endre posisjonen til kontursidene som brukes til å måle den ventrikulære overflaten. Slipp justeringspunktet når konturen er i riktig posisjon.
  • Trykk og dra toppunktjusteringslinjen øverst på konturen for å endre posisjonen til konturens toppunkt. Slipp toppunktjusteringslinjen når konturen er i riktig posisjon.
  • Velg Oppdater ED når endringene er fullført.
  • Følg samme prosess som over for endesystolisk (ES), og velg Oppdater ES når fullført. Skjermbildet med resultatet for ejeksjonsfraksjon vises, og den beregnede ejeksjonsfraksjonen er merket som en manuell måling med Simpsons metode.
  • Hvis du velger Lagre for å lagre målingen, lagres 3-sekundersopptaket med den estimerte ejeksjonsfraksjonen og tilhørende ED- og ES-konturer for venstre ventrikkel i Kamerarull. Merk: Både ejeksjonsfraksjonsresultatet og 3-sekundersopptaket som brukes til å beregnet resultatet, slettes når Slett velges.
  • *Ikke alle forhåndsinnstillinger, avbildningsmoduser og funksjoner er tilgjengelige i alle regioner. Kontroller tilgjengeligheten i landet ditt.