Beregn volum manuelt

Pakken for manuell volumberegning kan brukes til å generere en volummåling for bekkenstrukturer (f.eks. blære, prostata) med prolat ellipsoide-metoden.*

Slik beregner du volum av bekkenstrukturer manuelt:

1. Velg forhåndsinnstilling Blære i skanneskjermen.
  2. Velg Handlingsknappen nederst i høyre hjørne på skjermen.
  3. Velg Manuelt volum under «Beregninger»-overskriften.
  4. Velg måleikonet nederst på skjermen når du har fryst en passende visning.
  5. Du har muligheten til å velge D1, D2 eller D3. Kun én måling kan legges til om gangen.
  6. Juster skyvelærene og velg så «Bekreft» når du er fornøyd med plasseringen. Når du bekrefter, tas et bilde automatisk og målingen legges til i merknader-delen av den nåværende undersøkelsen.
    • Hvis du vil slette en måling, velger du etiketten og X.
    • Hvis du vil redigere en måling, må du slette den fra rapporten og legge den til på nytt ved å følge trinnene over.
  7. Når du har lagt til alle tre målinger, vises et estimert volum nederst på skjermen.
  8. Du går ut av volumberegningspakken når undersøkelsen er lastet opp. Hvis du vil gå ut av en beregningspakke før du laster opp en undersøkelse, må du velge X ved siden av «Manuelt volum» nederst på skanneskjermen. Du blir bedt om å bekrefte eksporten eller slettingen av registrerte målinger hvis du går ut før du laster opp undersøkelsen.
    1. Når pakken for volumberegninger eksporteres, vil utdataene være tilgjengelige i undersøkelsens merknadsfelt. Disse kan hentes og redigeres i undersøkelsesrullen før undersøkelsen lastes opp.

Merk: Inndataene kan ikke redigeres når du har gått ut av volumberegningspakken.

*Prolat ellipsoide-metoden bruker ligningen 0,52 x D1 x D2 x D3 til å beregne volum.