Patiëntgegevens invoeren

U kunt op elk gewenst moment tijdens het onderzoek patiëntgegevens invoeren door op Koppel een patiënt te tikken. Afhankelijk van uw configuratie kunt u patiëntgegevens toevoegen op een van de volgende manieren:

• Handmatig toevoegen
  • Toevoegen vanuit werklijst (als uw account is geconfigureerd voor het gebruik van een werklijst)

De patiëntgegevens zijn:

• Patient Name (Naam patiënt) (Last Name [Achternaam], First Name [Voornaam], Middle Name [Tweede voornaam], Title [Titel] en Suffix [Achtervoegsel])
  • Geslacht (Man, Vrouw, Anders of Onbekend)
  • DOB (Date of Birth; geboortedatum) (er wordt een datumscrolwielfunctie weergegeven om de geboortedatum van de patiënt te selecteren)
  • Volgnr.
  • MRN (Medical Record Number; patiëntnummer)

Patiëntgegevens handmatig toevoegen

1. Tik op het beeldvormingsscherm op de opnamerol en tik vervolgens op "Koppel een patiënt".
  2. Voer op het scherm Patiënt de patiëntgegevens in met het toetsenbord en tik vervolgens op "Klaar".

Patiëntgegevens toevoegen vanuit een werklijst

Gebruik deze optie als uw account is geconfigureerd voor het selecteren van de patiënt in een werklijst waarin de patiëntgegevens mogelijk al zijn opgenomen. Bij selectie van een patiënt wordt het scherm Patient (Patiënt) automatisch ingevuld.

Een patiënt selecteren in een werklijst:

1. Tik op het beeldvormingsscherm op de opnamerol en tik vervolgens op Associate a Patient (Een patiënt koppelen). Het scherm Patient (Patiënt) wordt weergegeven.
  2. Tik op "Toevoegen vanuit werklijst".
  3. Als er meerdere werklijsten zijn, tikt u op de werklijst die aan de patiënt is gekoppeld en selecteert u vervolgens de patiënt, of selecteer de patiënt anders direct.
  4. Controleer de patiëntgegevens en tik op "Opslaan".

Een onderzoeksbeschrijving toevoegen

U kunt een beschrijving van het onderzoek toevoegen via het scherm Study (Onderzoek).

Meerdere patiënten vastgelegd tijdens één sessie

De beste praktijk is om na elke patiëntsessie patiëntgegevens te koppelen en beelden op te slaan.

Als u toch meerdere patiënten heeft gescand in één sessie, kunt u de beelden in deelgroepen opslaan en verschillende patiëntgegevens koppelen.

Voltooi uw sessie en volg deze stappen om de beelden van elke patiënt in deelgroepen op te slaan:

1. Tik op de opnamerol.
  2. Voeg de patiëntgegevens toe voor de eerste patiënt en sla deze op.
  3. Tik op het onderzoeksscherm voor de patiënt op "Opslaan".
  4. Kies het bestemmingsarchief en scrol vervolgens naar beneden waar de miniaturen van alle afbeeldingen zijn geselecteerd.
  5. Selecteer alleen de miniaturen die bij deze patiënt horen (deselecteer de andere).
  6. Tik op "Bevestigen".U krijgt opties voor de resterende beelden te zien.
  7. Kies "Meenemen naar nieuw onderzoek".

Herhaal dit voor de volgende patiënt.