Gebruiken zonder internet

We hebben partners over de hele wereld die Butterfly iQ gebruiken in zorgomgevingen met beperkte middelen. De toegang tot het internet en andere voorzieningen kan in dergelijke omgevingen beperkt zijn. We willen ervoor zorgen dat u uw Butterfly iQ ook dan kunt gebruiken.

Voorbereiding

Om de Butterfly iQ te kunnen gebruiken, moet u de Butterfly iQ-app downloaden op uw mobiele apparaat, een account aanmaken, inloggen en uw iQ registreren terwijl u een internetnetverbinding heeft. Klik hier voor instructies voor het eerste gebruik van uw iQ.

De Butterfly iQ is gemaakt om een normale dienst van 10 tot 12 uur mee te gaan, waarbij periodiek gescand wordt, of 2 uur als er continu gescand wordt.

De lader van de Butterfly iQ heeft een dubbele spanning. De spanning van de batterij is 4,5 volt. Verwijderen of omwisselen van de batterij is niet mogelijk.

Scannen zonder internet

De Butterfly iQ is meerdere dagen zonder internet te gebruiken. Bij het offline scannen worden alle onderzoeken lokaal in een outbox opgeslagen. Zonder internetverbinding kunt u geen onderzoeken uploaden naar de cloud of delen met andere gebruikers. Zodra u verbinding maakt met het internet, worden alle onderzoeken geüpload naar de cloud. Afhankelijk van het aantal onderzoeken dat moet worden geüpload en de kwaliteit van de verbinding kan dit enkele seconden tot enkele minuten duren.

Als u scant zonder internetverbinding worden beelden tijdelijk op het apparaat opgeslagen totdat deze kunnen worden geüpload naar de Butterfly Cloud. Let op: individuele beelden die zijn gemaakt met de Butterfly iQ zijn tussen de 500 KB en 1 MB en video's zijn 1-2 MB per seconde. De Butterfly iQ-app is kleiner dan 1 GB. 16 GB vrije ruimte zou voldoende moeten zijn voor duizenden beelden en video's.

Regelmatige updates

Nadat u de app heeft gedownload op een mobiel apparaat, een account heeft aangemaakt en bent ingelogd, kunt u de Butterfly iQ zonder internet gebruiken.

De Butterfly iQ-app moet elke 30 dagen verbinding maken met het internet om onderzoeken te uploaden en de Butterfly iQ-app te updaten. Deze regelmatige updates bevatten firmware voor de sonde en beveiligingsupdates voor het apparaat. Als uw apparaat gedurende 30 dagen of langer geen verbinding met het internet maakt, kunt u niet scannen totdat u verbinding heeft gemaakt met het internet.

Als u de Butterfly iQ langer dan 30 dagen wilt gebruiken zonder internetverbinding, klik dan hier om contact op te nemen met de ondersteuning van Butterfly.

Meerdere apparaten

In sommige scenario's kunnen meerdere gebruikers mogelijk dezelfde sonde(s) gebruiken. Alle mobiele apparaten van deze gebruikers moeten minstens één keer in de 30 dagen verbinding maken met het internet om de sonde te kunnen blijven gebruiken.

De update van de mobiele Butterfly iQ-app bevat ook firmware die op de sonde wordt geïnstalleerd zodra die na de update voor het eerst weer wordt aangesloten. Deze firmware-update verloopt zonder internetverbinding en duurt 15 tot 90 seconden.

Als twee mobiele apparaten verschillende versies van de app hebben, moet de sonde telkens opnieuw firmware updaten wanneer er gewisseld wordt tussen deze twee apparaten.

In geval van gebruik op afstand kan het handiger zijn om slechts één apparaat te koppelen aan de Butterfly iQ. Dan heeft u de controle over de versie van de sonde en de mobiele app en kunt u regelmatig verbinding maken met het internet.

Klik hier voor informatie over onze wereldwijde partners en onze missie.