Gebruiken zonder internet

We hebben partners over de hele wereld die Butterfly gebruiken in zorgomgevingen met beperkte middelen. De toegang tot het internet en andere voorzieningen kan in dergelijke omgevingen beperkt zijn. We willen ervoor zorgen dat u uw Butterfly ook dan kunt gebruiken.

Voorbereiding

Om de Butterfly te kunnen gebruiken, moet u de Butterfly iQ-app downloaden op uw mobiele apparaat, een account aanmaken, inloggen en uw iQ registreren terwijl u een internetverbinding heeft. Klik hier voor instructies voor het eerste gebruik van uw Butterfly.

De Butterfly-sonde is gemaakt om een normale dienst van 10 tot 12 uur mee te gaan, waarbij periodiek gescand wordt, of 2 uur als er continu gescand wordt.

De lader van de Butterfly iQ heeft een dubbele spanning. De spanning van de batterij is 4,5 volt. Verwijderen of omwisselen van de batterij is niet mogelijk.

Scannen zonder internet

Butterfly is meerdere dagen zonder internet te gebruiken. Bij het offline scannen worden alle onderzoeken lokaal in een outbox opgeslagen. Zonder internetverbinding kunt u geen onderzoeken uploaden of delen met andere gebruikers.

Als u scant zonder internetverbinding, worden beelden tijdelijk lokaal opgeslagen op het mobiele apparaat. Zodra u verbinding maakt met het internet, worden alle onderzoeken geüpload naar de cloud. Afhankelijk van het aantal onderzoeken dat moet worden geüpload en de kwaliteit van de verbinding kan dit enkele seconden tot enkele minuten duren.

Individuele beelden die zijn gemaakt met de Butterfly zijn tussen de 500 KB - 1 MB en video's zijn 1-2 MB per seconde. De Butterfly iQ-app is kleiner dan 1 GB. 16 GB vrije ruimte zou voldoende moeten zijn om duizenden beelden en video's op te slaan voordat u weer verbinding met internet maakt.

Regelmatige updates

Nadat u de app heeft gedownload op een mobiel apparaat, een account heeft aangemaakt en bent ingelogd, kunt u de Butterfly zonder internet gebruiken.

De Butterfly iQ-app moet elke 30 dagen verbinding maken met het internet. Als uw apparaat gedurende 30 dagen of langer geen verbinding met het internet maakt, kunt u niet scannen totdat u verbinding heeft gemaakt met het internet.

Als u uw Butterfly langer dan 30 dagen wilt gebruiken zonder internetverbinding, klik dan hier om contact op te nemen met de ondersteuning van Butterfly.

Onderzoeken bekijken en delen

We slaan uw echografische gegevens extern op in onze beveiligde Butterfly Cloud en gebruiken geen lokale beeldopslag voor geüploade onderzoeken. Daardoor is een internetverbinding vereist voor het bekijken en laden van onderzoeken. Voor het uploaden naar een PACS-systeem, het delen van onderzoeken met collega's of het downloaden van een onderzoek is een internetverbinding vereist.

Meerdere apparaten

In sommige scenario's kunnen meerdere gebruikers mogelijk dezelfde sonde(s) gebruiken. Alle mobiele apparaten van deze gebruikers moeten minstens één keer in de 30 dagen verbinding maken met het internet om de sonde te kunnen blijven gebruiken.

Als de Butterfly iQ-app geüpdatet wordt, kan er ook firmware op de sonde worden geïnstalleerd zodra die na de update voor het eerst weer wordt aangesloten. Deze firmware-update verloopt zonder internetverbinding en duurt 15 tot 90 seconden. Als twee mobiele apparaten verschillende versies van de app hebben, moet de sonde telkens opnieuw firmware updaten wanneer er gewisseld wordt tussen deze twee apparaten.

In geval van gebruik op afstand kan het handiger zijn om slechts één apparaat te koppelen aan de Butterfly. Dan heeft u de controle over de versie van de sonde en de mobiele app en kunt u regelmatig verbinding maken met het internet.

Klik hier voor informatie over onze wereldwijde partners en onze missie.