Kleuren- of powerdoppler gebruiken

Met behulp van kleurendoppler kunt u bloedflow (gemiddelde snelheid en richting) visualiseren als een overlay op een beeld in de B-modus. Of met behulp van powerdoppler kunt u de energie van bloedflow (niet snelheid of richting) visualiseren als een overlay op een beeld in de B-modus.

Bij kleurendoppler wordt op het beeldvormingsscherm een interessegebied (Region of Interest, ROI) weergegeven dat de gemiddelde snelheid en de richting van de flow aangeeft. De kleurenschaal wordt rechts van het beeld weergegeven.

In powerdoppler wordt de energie van flow in het ROI weergegeven met behulp van een rood getinte intensiteitskaart. Deze kleurenschaal wordt rechts van het beeld weergegeven.

Toegang tot kleuren- of powerdoppler:

1. Selecteer uw gewenste voorinstelling en interessegebied.
  2. Selecteer Acties onder in het beeldvormingsscherm.
  3. Selecteer Kleurendoppler of Powerdoppler onder Modi.

Het interessegebied afstellen:

U kunt het formaat van het ROI wijzigen door het pictogram aan de rand van het ROI te selecteren. Versleep het pictogram om de grootte en de sturing van het ROI afstellen. Om het ROI te verplaatsen, selecteert u het gebied binnen het ROI en sleept u het naar een nieuwe positie.

U kunt ook inzoomen op het ROI. Tijdens het afstellen van het inzoomen wordt er rechtsboven op het scherm een miniatuur van het beeld weergegeven met een geel ROI-kader. Tijdens het pannen van het ingezoomde beeld wordt het ROI bijgewerkt ter oriëntatie op het ingezoomde beeld.

Voor zowel kleurendoppler als powerdoppler kunt u kleurgain aanpassen door naar links en naar rechts te vegen. Selecteer Hoog of Laag om de kleurflowtoestand in kleurendoppler of de snelheidsschaal voor powerdoppler aan te passen.