Simpsons ejectiefractie berekenen

Opmerking: deze functie is niet beschikbaar in de Verenigde Staten. Deze functie is niet beschikbaar op Android-apparaten. De functie is niet beschikbaar voor iQ+ Vet.

Met de tool voor Simpsons ejectiefractie kunt u linkerventriculaire ejectiefracties (EF) schatten wanneer u een hartonderzoek vastlegt op basis van een apicale 4-kameropname. Butterfly gebruikt de Monoplanaire Simpson-methode om de EF te berekenen.

De automatische EF-tool gebruiken:

1. Selecteer de cardiale voorinstelling.
  2. Selecteer de knop Acties onder in het scherm.
  3. Selecteer onder Tools de optie Simpsons EF.
  4. Het scherm 'Een apicale 4-kameropname maken' wordt weergegeven met een Geleiding educatieve weergave onder in het scherm. Deze geleiding gebruikt een schaal van rood tot groen, waarbij groen wijst op een beeld van hoge kwaliteit.
  5. Selecteer Berekenen. Er wordt automatisch een 3 seconden durende clip opgenomen.
  6. Als de automatische EF-tool een ejectiefractie kan berekenen, wordt het scherm met het resultaat van de automatische ejectiefractie weergegeven en wordt de berekende ejectiefractie aangegeven als een automatisch berekende meting volgens de Simpson-methode. U kunt het automatische resultaat opslaan, het resultaat bewerken en opnieuw berekenen of het resultaat en de clip verwijderen.
  7. Als de tool geen ejectiefractie kan berekenen of als u het resultaat bewerkt, wordt u naar het scherm Bewerken geleid. Daar kunt u de einddiastole (ED) aanpassen.
  • Blader door de frames onder in het scherm naar het juiste frame voor ED.
  • Om de algehele positie van de omtreklijn die voor de meting van het ventriculaire oppervlak wordt gebruikt, te verplaatsen, drukt u op het witte ankerpunt en sleept u dit. Laat het ankerpunt los als de omtreklijn zich in de juiste positie bevindt.
  • Om de positie van de zijden van de omtreklijn die voor de meting van het ventriculaire oppervlak worden gebruikt te wijzigen, drukt u op de blauwe cirkels die de afstelpunten rond de omtreklijn aanduiden, en sleept u deze. Laat het afstelpunt los als de omtreklijn zich in de juiste positie bevindt.
  • Om de positie van de apex van de omtreklijn te wijzigen, drukt u op de balk voor apexafstelling boven aan de omtreklijn en sleept u deze. Laat de balk voor apexafstelling los als de omtreklijn zich in de juiste positie bevindt.
  • Als u klaar bent met bewerken, selecteert u 'ED bijwerken'.
  • Volg dezelfde procedure voor de eindsystole (ES) en selecteer 'ES bijwerken' als u klaar bent. Het scherm met het resultaat van de ejectiefractie wordt weergegeven en de berekende ejectiefractie wordt aangegeven als een handmatige meting volgens de Simpson-methode.
  • Als u Opslaan selecteert om de meting op te slaan, wordt de vastgelegde 3 seconden durende cliplus met de geschatte ejectiefractie samen met de bijbehorende omtreklijnen voor de linkerventriculaire einddiastole en eindsystole opgeslagen in de opnamerol. Let op: als u Verwijderen selecteert, wordt zowel het ejectiefractieresultaat als de 3 seconden durende clip die is gebruikt om het resultaat te berekenen, verwijderd.
  • Niet alle voorinstellingen, beeldvormingsmodi en functies zijn overal beschikbaar. Controleer de beschikbaarheid van deze functies in uw land.