De M-modus gebruiken

Beeldvorming in de M-modusweergave biedt zicht op de beweging van weefsel met een hoge tijdsresolutie. De M-modusweergave bevat snelheidsbesturingselementen (Fast [Snel] of Slow [Langzaam]), de M-moduslijn, het B-modusbeeld en een verplaatsingspunt om de M-moduslijn te verplaatsen.

Toegang tot M-modus:

1. Selecteer uw gewenste voorinstelling en beeldvormingsgebied op het beeldvormingsscherm.

2. Selecteer Acties onder in het beeldvormingsscherm.
  3. Selecteer M-modus onder Modi.

De scanlijnhoek aanpassen:

Selecteer het verplaatsingspunt dat als een cirkel op de scanlijn wordt weergegeven en versleep het in radiale richting.

De doorloopsnelheid van de scanlijnweergave afstellen:

Selecteer Langzaam of Snel om de doorloopsnelheid te wijzigen.

Een meting verrichten in de M-modus:

Wanneer u een meting verricht in de M-modus, berekent de app de tijd, hartfrequentie (bpm) en afstand op grond van de plaatsing van de lijn.

1. Selecteer de sneeuwvlok om het beeld stil te zetten.
  2. Selecteer de knop Annotatie.
  3. Selecteer de lijn om een afstandsmeting te verrichten.
  4. Gebruik de punten om het dradenkruis te positioneren.
  5. U kunt de lijn wissen door de X naast de bijbehorende numerieke meetwaardeaanduiding te selecteren en vervolgens 'Lijn wissen' selecteren om te bevestigen.