Automatisch blaasvolume schatten

Opmerking: deze functie is niet beschikbaar in Canada.

Met de tool Blaasvolume kunt u het blaasvolume berekenen terwijl u de voorinstelling Blaas in B-modus gebruikt. De Butterfly iQ verkrijgt een 3D-scan terwijl u de sonde stil houdt. Vanuit deze 3D-scan wordt dan het geschatte volume berekend.

Contra-indicaties:

Niet bedoeld voor foetaal of pediatrisch gebruik of voor gebruik bij zwangere patiënten, patiënten met ascites of patiënten met beschadigde huid of wonden in de suprapubische zone.

De tool Automatisch blaasvolume gebruiken:

1. Selecteer de voorinstelling Blaas.
  2. Selecteer de knop 'Acties' onder in het scherm.
  3. Selecteer onder 'Tools' de optie 'Volume'.
  4. Positioneer de sonde zo dat de blaas op zijn wijdst verschijnt en op het scherm is gecentreerd. Een blauwe vorm licht op wanneer de tool Automatisch blaasvolume een blaas detecteert. Gebruik de verticale lijn in het midden van het scherm om u te helpen de blaas te centreren.
  5. Selecteer Berekenen. Er wordt automatisch een 3D-scan van de blaas verkregen. Verplaats de sonde niet tijdens de scan.
  6. Na een geslaagde vastleggen van de blaas wordt een volume onder aan het scherm weergegeven. De cine boven het volume geeft de beelden en de geschatte blaas weer die gebruikt zijn om het volume te berekenen.
  7. Tik op de 3D-balk om een interactieve 3D-weergave van de blaas te visualiseren. Opmerking: de 3D-weergave is niet voor diagnostisch gebruik.
  8. U kunt het geschatte volume opslaan om later te bekijken door onder in het resultaatscherm Blaasvolume de optie 'Opslaan' te selecteren. De vastgelegde cliplus met de blaasvolumeschatting en de blaasomtrek wordt opgeslagen in de opnamerol.
  9. Als u 'Verwijderen' selecteert, worden zowel het blaasvolumeresulaat als de clip die is gebruikt om het resultaat te berekenen, verwijderd.

Voor hulp bij het gebruik van de tool Automatisch blaasvolume, inclusief informatie over het positioneren van de sonde, tikt u op het vraagteken rechtsonder in het scherm als Automatisch blaasvolume is ingeschakeld.