Volume handmatig berekenen

Het handmatige volumeberekeningspakket kan gebruikt worden om een volumemeting te genereren voor bekkenstructuren (bv. blaas, prostaat) met behulp van de prolate ellipsoïdemethode.*

Om handmatig het volume te berekenen voor bekkenstructuren:

1. Selecteer in het scanscherm de voorinstelling Blaas.
  2. Selecteer de knop Acties rechtsonder in het scherm.
  3. Selecteer 'Handmatig volume' onder het kopje 'Berekeningen'.
  4. Wanneer u een geschikte weergave hebt stilgezet, selecteert u het meetpictogram onderaan het scherm.
  5. U kunt nu D1, D2 of D3 selecteren. Er kan slechts één meting per keer worden toegevoegd.
  6. Stel de meetpassers in en selecteer 'Bevestigen' zodra u tevreden bent met de plaatsing van de meetpassers. Zodra u bevestigt, wordt er automatisch een beeld vastgelegd en wordt de meting toegevoegd aan de sectie Opmerkingen van uw huidige onderzoek.
    • Om een meting te verwijderen, selecteert u het label en vervolgens X.
    • Om een meting te bewerken, verwijdert u deze uit het rapport en voegt u deze opnieuw toe door de bovenstaande stappen te volgen.
  7. Zodra u de drie metingen hebt toegevoegd, wordt onder aan het scherm een geschat volume weergegeven.
  8. Het volumeberekeningspakket wordt afgesloten wanneer het onderzoek wordt geüpload. Om het volumeberekeningspakket af te sluiten voor u een onderzoek uploadt, selecteert u de X naast "Handmatig volume" onder aan het scanscherm. U wordt gevraagd om te bevestigen of u de vastgelegde metingen wilt exporteren of verwijderen als u afsluit voor u uw onderzoekt hebt geüpload.
    1. Nadat het volumeberekeningspakket is geëxporteerd, is de uitvoer beschikbaar in het opmerkingenveld van het onderzoek. Dit kan voor het uploaden worden opgehaald en bewerkt in het Onderzoeksscherm.

Opmerking: als het volumeberekeningspakket eenmaal is afgesloten, kan de invoer niet meer worden bewerkt.

*De prolate ellipsoïdemethode gebruikt de formule: 0,52 x D1 x D2 x D3 om volume te berekenen.