De tool Needle Viz gebruiken

Needle Viz (in vlak) is een tool die een beeld in B-modus, dat geoptimaliseerd is voor het visualiseren van naalden die in een hoek van 30-45 graden zijn geplaatst, bovenop een gewone B-modus plaatst. Een interessegebied waarin de naald kan worden gevisualiseerd, wordt weergegeven door een trapezium, en de locatie van het interessegebied kan gewijzigd worden met de knop spiegelen.

Voor Pro-, Pro Team- en Enterprise-gebruikers van een iQ of iQ+ is Needle Viz (in vlak) beschikbaar bij de voorinstellingen Bewegingsstelsel, BEW-Weke delen, Zenuw en Vasculair: toegang. Voor Pro- en Pro Team-gebruikers van een iQ+ Vet is Needle Viz (in vlak) is beschikbaar bij de voorinstellingen Blaas, Bewegingsstelsel, Bewegingsstelsel paard, Klein orgaan en Vasculair.

Wanneer u Needle Viz (in vlak) gebruikt, kunt u:

• De richting en de hoek van de ingebrachte naald afstellen
  • De scandiepte afstellen
  • De naaldgain aanpassen
  • Biplane Imaging activeren (alleen iQ+)

De Needle Viz-tool gebruiken:

1. Selecteer in het scanscherm de voorinstelling waarin u Needle Viz wilt gebruiken.
  2. Selecteer de knop Acties rechtsonder in het scherm.
  3. Selecteer Needle Viz (in vlak) onder de kop Tools.
  4. Selecteer onderaan het scherm 'Vanaf de linkerkant' of 'Vanaf de rechterkant' om de richting van de naald aan te geven.
  5. Selecteer onderaan het scherm 40°, 30° of 20° om de hoek aan te passen op basis van de inbrenghoek van de naald.
  6. Veeg op het scherm naar rechts of links om de naaldgain aan te passen. Als u de gain van het beeld wilt aanpassen, sluit dan Needle Viz, pas de gain aan en activeer Needle Viz opnieuw.

7. iQ-gebruikers die tegelijkertijd Biplane Imaging willen gebruiken, dienen Biplane te activeren in het actiemenu. Het referentievlak geeft het interessegebied weer waarbinnen een naald in het vlak gemarkeerd wordt. Als de naald daarnaast voorbij de indicator van het loodrechte vlak gaat, dan wordt de positie van de naald in de weergave buiten het vlak geprojecteerd op het loodrechte vlak. Om de positie van het interessegebied te wijzigen, tikt u op de knop spiegelen.

Opmerking: wanneer u Needle Viz (in vlak) met Biplane Imaging gebruikt met de iQ+, wordt de positie van de naald in het loodrechte vlak enkel gemarkeerd als de naald binnen het vlak zichtbaar is in het referentievlak, en dus in de middellijn van het loodrechte vlak. De naald zal zichtbaar zijn in het loodrechte vlak, maar de weergave zal niet verbeterd worden als de naald niet zichtbaar is in het referentievlak.