Bildtagning och inspelning

När du tar en bild eller spelar in ett klipp sparas bilden eller klippet automatiskt på Capture Reel (kamerarullen).

Bildtagning

När du påbörjar en studie kan du genast använda sonden för liveskanning. Butterfly-medlemmar kan också ta och spara bilder på molnet.

Gör så här för att ta en bild:

1. Tryck på snöflingeikonen för att frysa bilden.
  2. Klicka på kameraikonen för att ta bilden.
  3. Tryck på snöflingeikonen igen för att återgå till livebildtagning.

Inspelning av ett klipp

Använd inspelningsfunktionen för att spela in och spara ett klipp från undersökningen. Inspelningen är standardinställd på att vara 60 sekunder lång om du inte manuellt stoppar inspelningen.

Gör så här för att spela in ett klipp:

1. Tryck på videokameraikonen för att börja spela in.
  2. När inspelningen är klar klickar du på den röda fyrkanten för att avsluta inspelningen.

Användning av kamerarullen

Capture Reel (kamerarullen) lagrar alla bilder och klipp. Du kan se bilderna och klippen i studien, spara studien i ett arkiv, spara bilder att använda senare och rensa bild- och klippserierna från studien.

Gör så här för att använda kamerarullen:

1. Tryck på rutan med blå kantlinje och siffra. Siffran bör motsvara antal bilder/klipp som du har tagit.
  2. Beroende på enheten du använder kan du behöva bläddra ner för att se kamerarullen längst ner på sidan.
  3. När du är i kamerarullen kan du:
  • Visa bilder och klipp.
  1. Klicka på en bild eller ett klipp för att visa. Svepa åt vänster och höger för att se nästa eller föregående objekt i kamerarullen.
  • Ta bort objekt från kamerarullen.
    1. Klicka på "Redigera" ("Edit") i det övre högra hörnet, bredvid "# bild(er)":
    2. Klicka på "Välj alla" ("Select all") för att radera allt eller tryck på "Välj" ("Select") på varje objekt du vill radera.
    3. Tryck sedan på "Radera" ("Delete") längst ner på skärmen
    4. Systemet uppmanar dig att bekräfta raderingen.
  • Spara bilder till senare
    1. Om du har tagit bilder som ska delas upp i olika studier kan du spara dem till senare. När du har laddat upp din nuvarande studie kommer dessa bilder att finnas i din nästa studie.
    2. Klicka på "Redigera" ("Edit") i det övre högra hörnet, bredvid "# bild(er)":
    3. Tryck på "Välj" ("Select") på varje bild som du vill spara till senare.
    4. Tryck sedan på "Spara till senare" ("Save for later") längst ner till vänster på skärmen
    5. Systemet uppmanar dig att bekräfta beslutet.
  • Spara undersökningen till ett arkiv
  •  [Video: Butterfly iQ - Så gör du - Bilder och inspelning: Butterfly iQ - Så gör du - Bilder och inspelning]

Ange en tidsgräns för klipp (cines)

Du kan ställa in en standardtid eller maximal tid för dina videoklipp som tagits med Butterfly iQ-appen. Så gör du detta:

1. Se till att din Butterfly iQ-app är uppdaterad till den senaste versionen i appen eller Google Play Store.
    2. Anslut din Butterfly till din mobila enhet.
    3. Navigera till skanningsskärmen.
    4. Håll ned (”lång knapptryckning”) videokameraikonen i några sekunder.
    5. Välj den maximala bildserielängden som du föredrar.

För ökad flexibilitet och användarvänlighet kan du kombinera funktionen med Ta bilder med Butterfly-sondkappen. Välj Starta/stoppa bildserie/klipp som önskad funktion när du aktiverar och välj maximal längd för klipp/bildserie. Sedan kan du spela in ett helt klipp i önskad längd genom att endast trycka på sondknappen en gång.

Du kan ta bort den här inställningen genom att ändra den maximala bildserielängden till 60 sekunder.