Indikationer för användning

Butterfly är avsedd att användas av utbildade vårdgivare i miljöer där vård tillhandahålls så att de kan ta ultraljudsbilder för diagnostik och mäta anatomiska strukturer och vätskor hos vuxen- och barnpatienter för följande kliniska användningsområden:

• Perifert kärl (inklusive studier av karotisblodkärl, djup ventrombos och artärer)

• Ingreppsriktlinjer

• Små organ (inklusive sköldkörtel, scrotum och bröst)

• Hjärta

• Buk

• Urologi

• Foster/obstetri

• Gynekologi

• Muskuloskelettalt (konventionellt)

• Muskuloskelettalt (ytligt)

• Ögon

Funktionslägen inkluderar B-läge, B-läge + M-läge, B-läge + färgdoppler, B-läge + effektdoppler, spektral pulsvågdoppler samt B-läge + "Needle Viz"-verktyg Notera att spektral pulsvågdoppler ej är tillgänglig i alla länder. "Needle Viz"-verktyget är endast tillgängligt för Butterfly iQ+.

Använd Butterfly iQ/iQ+ i enlighet med alla säkerhetsrutiner och användningsanvisningar samt i enlighet med den här manualen och enbart i enhetens avsedda syften.

Kontraindikationer

Butterfly iQ/iQ+ bör inte användas för andra indikationer än de som godkänts av relevant myndighet.

Utbildning

För att säkert och effektivt använda Butterfly iQ/iQ+ ska användaren uppfylla följande krav:

• Utbildning enligt lokala, delstatliga, regionala och nationella regler.
  • Vidareutbildning enligt krav från tillsynsläkare.
  • En grundlig kunskap och förståelse för material som presenteras i Butterfly iQ/iQ+ bruksanvisning