Indikationer för användning

Butterfly iQ är avsett att användas av utbildade vårdgivare i miljöer där vård tillhandahålls så att de kan ta ultraljudsbilder för diagnostik och mäta anatomiska strukturer och vätskor hos vuxen- och barnpatienter för följande kliniska användningsområden:

• Perifert kärl (inklusive studier av karotisblodkärl, djup ventrombos och artärer)

• Ingreppsriktlinjer

• Små organ (inklusive sköldkörtel, scrotum och bröst)

• Hjärta

• Buk

• Urologi

• Foster/obstetri

• Gynekologi

• Muskuloskelettalt (konventionellt)

• Muskuloskelettalt (ytligt)

• Oftalmisk (endast EU, Storbritannien, AU, NZ och CA)

Funktionslägen inkluderar B-läge, B-läge + M-läge, B-läge + färgdoppler, B-läge + effektdoppler.

Använd Butterfly iQ i enlighet med alla säkerhetsrutiner och användningsanvisningar i enlighet med den här manualen och enbart i enhetens avsedda syften.

Kontraindikationer

Butterfly iQ bör inte användas för andra indikationer än de som godkänts av relevant myndighet.

Utbildning

För att säkert och effektivt använda Butterfly iQ ska användaren uppfylla följande:

• Utbildning enligt lokala, delstatliga, regionala och nationella regler.
  • Vidareutbildning enligt krav från tillsynsläkare.
  • En grundlig kunskap och förståelse för material som presenteras i Butterfly iQ Användarmanual