Vanliga frågor om kompatibilitet

Varför är endast vissa enheter kompatibla med Butterfly iQ/iQ+?

Butterfly iQ/iQ+ är reglerad medicinsk utrustning. Då vi tillhandahåller medicintekniska produkter regleras vi av tillsynsmyndigheter. Därför kan vi inte erbjuda användning av Butterfly på mobila enheter som inte uppfyller våra standarder för klinisk avbildning.

Vårt mål är att erbjuda en upplevelse med klinisk avbildning som är pålitlig, trygg och diagnostiskt korrekt. För att göra det måste vi genomgående kontrollera mobila enheter för att godkänna dem för användning på vår plattform.

Jag har en ny mobiltelefon. Varför är den inte kompatibel med min Butterfly än?

Butterfly ser över nya enheter och väljer ut enheter för kontroller för att se huruvida de är lämpliga kandidater och huruvida de förväntas vara populära bland våra kunder. Därför är nya enheter inte omedelbart kompatibla med Butterfly när de släpps.

Det är möjligt att inte ens helt nya mobila enheter med den senaste tekniken uppfyller våra krav för klinisk avbildning. Vissa mobiler designas till exempel för att vara så kostnadseffektiva som möjligt eller för att ha så lång batteritid som möjligt, istället för att prestera så väl som möjligt. Alltså är det möjligt att de inte har processorkraften som krävs för att utföra diagnostisk avbildning av hög kvalitet. Därför måste alla enheter kontrolleras genom samma process innan vi kan erbjuda stöd för dem.

Kan jag använda en Lightning to USB-C-adapter?

Tredje parts adaptrar är inte kompatibla med vårt dataflöde och stöds inte. Men om du har en Butterfly iQ+ kan du köpa en utbytbar kabel för att expandera iQ+s kompatibilitet med antingen a Lightning- eller USB-C-anslutningar. Du kan köpa kabeln i Butterfly Store.

Obs: Butterfly iQ och Butterfly iQ Vet har kablar som inte kan tas av. Butterfly iQ+-kablar är inte avsedda för användning med Butterfly iQ eller Butterfly iQ Vet. Att ta ur kabeln från Butterfly iQ eller iQ Vet orsakar skador på enheten.

Kan jag använda Butterfly iQ med en dator med en USB-C-port?

Att använda Butterfly-sonder kräver användning av Butterfly iQ-appen, som endast är tillgänglig på utvalda enheter som kör iOS eller Android. Därför är Butterfly inte kompatibel med datorer som har USB-C-anslutningar, såsom en MacBook.

Förändras bildkvaliteten om jag använder en annan mobil enhet?

Ultraljudsdata som sparas av en Butterfly-sond är desamma oavsett vilken skärm de visas på. Vissa mobila enheter har högre upplösning eller en färgtemperatur som skiljer sig från andra enheter. Därför kan samma bilder se annorlunda ut på olika enheter.  Därtill kan bildens dimensioner variera beroende på storleken på enhetens skärm. Vissa surfplattor har till exempel bredare synfält än mobiltelefoner. Butterfly iQ-appen använder ett bredare synfält på surfplattor när bilder sparas. Den sparade bildens dimensioner kan variera beroende på storleken på den enhet som används när bilden tas. Dock förblir kvaliteten på ultraljudsbilden konsekvent.

Vi rekommenderar att våra kunder väljer mobila enheter som uppfyller deras kliniska behov. Om du letar efter en enhet för att utföra ultraljud på magen på en vårdcentral kan en surfplatta med bredare synfält och större skärm passa bäst. Men om du använder din Butterfly i en akutvårdsmiljö kanske en mobiltelefon som passar i fickan är ett bättre val.

Vi är stolta över att Butterfly är så mångsidig. De flesta av våra användare tycker att ultraljudet fungerar med de personliga mobiltelefonerna de redan äger.

Vilka enheter har fått underkänt på kompatibilitetstestet?

Vi gör vårt bästa för att förbättra appens prestanda genom varje programvaruuppdatering, så att vi kan utöka kompatibiliteten till så många enheter som möjligt. Med det sagt finns det vissa enheter som vi inte förväntas stödja i framtiden. Nedan följer en (ej komplett) lista på enheter som inte lever upp till våra tekniska krav:

• Samsung Galaxy Tab S6 Lite
  • Google Pixel 3a och 3a XL
  • Google Pixel 4a och 4a XL
  • Google Pixel 5
  • Google Pixel 5a
  • Samsung Galaxy Z Fold
  • Samsung Galaxy Z Flip
  • Samsung Galaxy Z Fold 2
  • Samsung Galaxy S10 International (icke-amerikanska och kanadensiska varianter)
  • Samsung Galaxy Note 10 International (icke-amerikanska och kanadensiska varianter)
  • Samsung Galaxy S8/S8+ USA-utgåva
  • Samsung Galaxy Note 8 USA-utgåva
  • Samsung Galaxy S7 USA-utgåva
  • Samsung Galaxy S7 Edge USA-utgåva
  • Huawei Mate 10 Lite
  • Huawei P20 Lite
  • Samsung Galaxy Tab A - 2018 (modell SM-T590)
  • Samsung Galaxy Tab S5e
  • Samsung Galaxy Tab S4 (modell SM-T830)
  • Samsung Galaxy Tab S7 FE
  • Samsung Galaxy Tab S6 Lite
  • Xiaomi MiPad4 (modell M1806D9W)

Kommer Butterfly någon gång att sluta stödja min mobila enhet?

Vårt mål är att fortsatt stödja de enheter vi för närvarande stödjer. Med det sagt utvecklas tekniken. I och med att vi släpper ny hårdvara och nya programvaruuppdateringar är det möjligt att vissa äldre enheter inte är kompatibla med den senaste sonden eller funktionen. Om vi slutar att stödja vissa mobila enheter meddelar vi de kunder som påverkas av ändringen.