Vi är här för att hjälpa till.

Att använda protokoll

Med hjälp av protokoll kan du följa vanliga typer av undersökningar och enkelt markera skannade bilder i lämpliga vyer. De tillgängliga protokollen kan ses med relevanta förinställningar nedan:

  • Lungprotokoll
    • Tillgängligt i förinställningarna för lunga och pediatrisk lunga
  • Protokoll för aorta
    • Tillgängligt i förinställningarna för aorta och gallblåsa, buk och djup buk
  • Hjärtprotokoll
    • Tillgängligt i förinställningarna för hjärta, djupt hjärta och pediatriskt hjärta
  • eFAST-protokoll
    • Tillgängligt i förinställningarna för FAST, buk och djup buk
  • DVT-protokoll
    • Tillgängligt i förinställningarna för vaskulär åtkomst: djup ven 

Våra protokoll-funktioner hjälper till att strömlinjeforma markering, vilket kan öka effektiviteten under ultraljud och minska tiden som tillbringas med varje patient. Protokoll finns tillgängliga för Butterfly Pro-, Pro Team- och Enterprise-användare.

För att använda protokollen:

  1. Välj förinställningen med önskat protokoll på skanningsskärmen.
  2. Välj Åtgärder i skärmens nedre högra hörn.
  3. Välj protokollet du vill använda.
  4. Verktyget för val visar relevanta vyer för protokollet på skärmen.
  5. Välj vyn du vill skanna. 
  6. En etikett för den valda vyn visas automatiskt längst ner på skanningsskärmen.
  7. Ta en bild eller spela in en video (cine).
  8. När du har tagit en bild eller en cine visas verktyget för val igen. En bock markerar att vyn redan har skannats och märkts. 
  9. Välj en vy för att fortsätta att märka. 

Obs: Alla vyer är valfria. Du kan välja valfri vy, inklusive vyer du redan har registrerat, om du vill ta flera bilder eller videor av den aktuella zonen.

För att redigera en etikett för protokollvy:

  1. Välj en vy-etikett för att aktivera redigering. En penna visas bredvid etiketten.
  2. För att flytta vyns etikett, dra etiketten till önskad position i redigeringsläge.
  3. För att ändra vyns etikett, välj pennan. Väljaren för vy visas då igen och låter dig välja en ny vy.

Du kan avsluta protokollet genom att välja "Avsluta arbetsflöde" i väljaren för vy, lämna den aktuella förinställningen, välja X bredvid knappen för protokollet eller ladda upp en studie.

OBS: När du avslutar ett protokoll sparas dina bilder och videor i kamerarullen där de kan granskas och laddas upp. Dock återställs väljaren.

Var denna artikel till hjälp?
10 av 14 tyckte detta var till hjälp
Tack för din feedback

Vi beklagar att detta inte besvarade din fråga. Vi är här för att hjälpa till. Kontakta oss